3 JULI 2021 WITTE NACHTEN, DINER CHANTANT A LA RUSSE

''Witte Nachten”, wanneer het in de zomer ‘s nachts niet meer volledig donker wordt, wordt traditioneel van 11 juni tot 2 juli in St. Petersburg gevierd. Er worden concerten en festivals georganiseerd, waar vooral romantische en melancholische muziek klinkt.

Dit jaar mogen wij ter ere van “Witte Nachten” op de Club voor het eerst een “Diner Chantant a la Russe” organiseren, een diner omlijst door een aantal virtuose live optredens.

Op 3 juli a.s. om 18.30 uur, wordt u feestelijk ontvangen met een glas wodka met een bijbehorend  hapje, waarna u aan tafel gaat voor een luxueus driegangenmenu diner. Gedurende de  hele avond kunt u genieten van muziek en dans.

In het programma:

Dresscode: tenue de ville met witte accenten.

Het evenement is mede mogelijk gemaakt door financiele bijdrage van de KIGC en Rechta Advocatuur B.V. https://rechta.com/ en  rechta.ru en rechta.nl). Rechta is gespecialiseerd in het bijstaan van Russisch sprekende particulieren en ondernemers met een rechtsprobleem in Nederland. 

Nadere details over het evenement en deelnemende artiesten:

 

Rauf Berman (www.raufberman.com)

Rauf Berman is geboren in Rusland. Al op 5-jarige leeftijd begon hij met viol lessen en vanaf zijn zesde jaar zong hij in een kinderkoor. Op zijn 16de begon hij zijn muziekstudie viol aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou. Vervolgstudies deed hij aan het Noord Nederlandse Conservatorium e naan het Conservatorium in Maastricht. 5 jaar lang werkte hij in het Opera Huis van Maastricht. Hij heeft opgetreden in Rusland, Italie, Frankrijk, China, Egypte, Duitsland, Israel, Belgie en Nederland. Sinds enkele Jaren werkt Rauf met Andre Rieu. Vanaf 2006 treedt Rauf regelmatig op met het ensemble Zwarte Ogen (voornamelijk Oost-Europese muziek). Sinds 2009 treedt Rauf vaak in Duitsland, Frankrijk, België en Nederland met het Ensemble Prima é Voce (opera, operette).

Olga Chamova 

Olga Chamova, danseres en ondernemer, komt uit de Russische stad Kirov (tot 1934: Vjatka), zo’n 1.000 kilometer ten noordoosten van Moskou gelegen. Ze woont in Groningen en runt daar de Russische winkel “Vjatka” genoemd naar haar geboortestad.

Elena Bazhenova  (www.elenabazhenova.nl)

Elena Bazhenova is geboren in St. Petersburg. Na haar afstuderen aan Universitet van Kunst en Cultuur in Moskou bleef haar zangtalent niet onopgemerkt en zong ze in het beroemde ensemble “Russian Song” onder leiding van Nadezhda Babkina. met dit ensemble heeft Elena over de hele wereld opgetreden. In 2002 voltoiide ze haar opleiding voor solozangeres aand de Muziek Academie Gnesin in Moskou. Sinds vier jaar woont Elena in Nederland. 

Valentina Lazareva  

De uit Rusland afkomstige sopraan en zangpedagoge Valentina Lazareva woont sinds 2004 in Hillegom. Na haar opleiding aan het staatsconservatorium in Kazan maakte zij carrière bij het stadstheater in Volgograd. Ze zong daar als soliste meer dan 30 rollen in diverse opera- en operettevoorstellingen van componisten als Donizetti, Mozart, Verdi, Lehar, Strauss e.a.

Valentina Lazareva heeft een prachtige lyrische sopraan met een groot bereik en volume. Sinds zij in Nederland woont, treedt zij op als solist met koren en orkesten, maar ook met haar vaste concertpianiste Irina Parfenova. Zij gaf concerten in onder andere Leiden, Amsterdam, Purmerend, Alkmaar en Nieuw Vennep. Sinds 2006 geeft zij zanglessen aan een groeiende groep leerlingen

Irina Parfenova (www.irinaparfenova.nl)

Irina Parfenova begon haar muzikale carrière in haar geboortestad Moskou. Nadat zij haar pianostudie afrondde, werkte ze met verschillende zangers en instrumentalisten. In 1990 vestigde Irina zich in Nederland. Zij vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Irina Parfenova treedt op als solopianiste maar ook als lid van kamermuziekensembles.

Het evenement vindt plaats op de Koninklijke Industrieele Groote Club te Amsterdam. 

Vanwege de sanitaire regelgeving (RIVM) geldt een beperking in het aantal deelnemers. 

ER ZIJN ENKELE PLAATSEN VRIJGEKOMEN OMDAT ER IETS MEER RUIMTE IS DAN AANVANKELIJK GEPLAND, IN DE ZALEN WAAR HET EVENEMENT GAAT PLAATSVINDEN. U kunt een e-mail sturen aan heleen@overdelinden.nl met de vraag of er nog altijd plaatsen vrij zijn. Toegangsprijs EUR 72,50 per persoon, inclusief driegangendiner incl. wijn en water, optredens van de hierboven genoemde artiesten en een welkomstglaasje wodka bij aankomst. 

Sponsors