STUDIEREIS NAAR OEKRAINE & DE ZWART ZEE, 30 MEI T/M 6 JUNI 2020

DEZE REIS WORDT GEORGANISEERD DOOR NATALIA DIDIER-KONSTANTINOVA VAN VOYAGE & CULTURE. 

DEZE REIS IS DE 9E IN EEN SERIE VAN REIZEN NAAR ALLE LANDEN VAN DE VOORMALIGE SOVJET-UNIE, WAARMEE IN 2013 IS GESTART. 

Dagprogramma

Dag 1, zaterdag 30 mei 2020 Lviv  
Per Austrian Airlines via Wenen naar Lviv. Onderweg naar het hotel kort bezoek aan de 19e-eeuwse residentie van graaf Alfred Józef Potocki, gouverneur van Cisleithanië. Nu een museum.

Het stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst: Potocki-paleis, kathedralenplein, Italiaanse hof achter de boerenmarkt – alles met West-Europese flair. Na intrek in hotel diner in aanwezigheid van Consul Honorair Andryi Hrynchuk en vertegenwoordigers van Nederlandse landbouwbedrijven actief in de regio Galicië.

Dag 2, zondag 31 mei 2020  Lviv - Kyiv
Verdere stadsverkenning: wandeling over de Sjevtsjenko-boulevard, bezoek aan de rijk gedecoreerde Boimkapel, bezichtiging van de Armeense kathedraal, de St. Yur-kathedraal en de Gouden Roos-synagoge. Na kort bezoek aan het Lviv-Museum publunch in het Brouwerijmuseum. In de middag bezoek aan het wapenmuseum in het 16e-eeuwse Arsenaal. Na koffie met typisch gebak vertrek per sneltrein naar Kyiv (563 km in 5 uur),  set dinner on board. Aankomst rondom middernacht.

Dag 3, maandag 1 juni Kyiv 
De kerstening van Rusland begon in Kyiv, hoofdstad van de oudste Slavische staat, het Kiëvse Roes. De stadsoriëntatie gaat langs Gouden Poort, Opera, Kresjatik-boulevard, Onafhankelijkheidsplein, Andreasheuvel, St. Michaël- en Sophia-kathedralen. Na een typisch Oekraïense lunch bezoek aan het Petsjersk Lavra of Holenklooster, het eerste klooster van Oost-Europa (1051), met een 100 meter hoge klokkentoren (1734). Bezichtiging van de schatkamer annex kapel van vorst Joeri Dolgoroeki, de stichter van Moskou. Eind van de middag stop bij de regeringszetel, het Mariinski-paleis. Diner met dinner speech van Unilever-vertegenwoordigers.
  

Dag 4, dinsdag 2 juni 2020    Kyiv  
Vanochtend lezing door journalist, een van de analitici van de online-kwaliteitskrant Dzerkalo tyzhnya., ‘one of the most respected observers of Ukrainian politics’ (Political Science). Bezoek aan de Nationale Universiteit, een gerenommeerde opleidingsinstelling uit 1632. Na vrije tijd voor de lunch in de gezellige, artistieke wijk Podil, een boottocht over de Dnjepr met traditionele Oekraïense muziek. Eind van de middag ontvangst op de Nederlandse ambassade.  

Dag 5, woensdag 3 juni  Kyiv -  Odessa 

Ochtend vrij in Kyiv, voor het Pintchuk Art Center, de Bessarabski-markt of het Nationale Museum. Vertrek per sneltrein (648 km in 7 uur, dinner box voor onderweg) naar Odessa, een bijzondere mengeling van Europese, Aziatische en Levantijnse cultuur, en nog jong: Catharina de Grote stichtte het in 1794 als tweede venster op het westen, met vele architecten, kunstenaars en vaklieden uit West-Europa. De stad trok talloze bekenden die hun stempel op de stad drukten, zoals Poesjkin, Babel en Gorki. 

Dag 6, donderdag 4 juni    Odessa  
Stadsoriëntatie langs paleizen, de opera, waar Caruso optrad, en natuurlijk de Potemkin-trap aan de zeepromenade met het beeld van gouverneur Richelieu, die de belastingvrije handelszones bedacht en Odessa omvormde tot het Nice van Rusland. Na bezoek aan de Oespensky-kathedraal, met de wonderdoende, 16e-eeuwse Kasperovskaja-icoon, en de befaamde Deribasovskaya-straat lunch op eigen gelegenheid. Eind van de middag vrij, voor het Museum voor Schone Kunsten met een rijke collectie Oekraïense avant-garde. ’s Avonds bezoek aan het Operatheater (facultatief en o.v.v. programmering).

Dag 7, vrijdag 5 juni Odessa

In de ochtend bezoek aan de Marine-academie en verkenning van Joods Odessa. De Joodse gemeenschap bracht vele beroemde kunstenaars voort, zoals musici Oistrach en Heifetz en schrijver Isaak Babel. Hier begon de Joodse emancipatie die leidde tot de stichting van Israël. De excursie gaat langs de beroemde markt Privoz, het Holocaustmonument en een synagoge. Aansluitend uitstapje naar Club Ibiza, voorbeeld van nieuwe, fancy recreatie aan de Zwarte Zee, met mogelijkheid tot lunch en zwemmen. Na terugkomst afscheidsdiner in een kosjer restaurant.

Dag 8, zaterdag 6 juni Odessa-Amsterdam 
Ochtend ter eigen invulling voor vertrek naar Nederland. 

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud. 

 

Reisdatum: 30 mei – 6 juni 2020

 

Reissom: OP AANVRAAG BIJ NATALIA DIDIER: natalia@voyageculture.nl

 

Bij de reissom is inbegrepen: 

Inclusief: internationale vlucht met LOT/Austrian Airlines Amsterdam – Kyiv; Odessa-Amsterdam; luchthavenbelasting (ca. €166,-), verblijf in centraal gelegen **** hotels, in een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt, twee koffiebreaks, een lunch, drie diners, twee dinner bixes tijdens treinreizen, vervoer en excursies volgens programma inclusief entreegelden, snelheidstrein (1e class) Lviv – Kyiv met dinner box aan boord, sneltrein Kyiv-Odessa (1e class) met dinner box aan boord, Nederlandssprekende deskundige reisleiding, lokale Engelssprekende gidsen; lezingen en bedrijfsbezoek volgens het dagprogramma 

Toeslag: eenpersoonskamer € 395,- 

Exclusief:  • facultatieve programmaonderdelen • overige maaltijden • drankjes • persoonlijke uitgaven • reis-en/of annuleringsverzekering • fooien • administratiekosten € 25,- per boeking • bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 

 SLUITING VAN DE INSCHRIJVING IS 30 januari 2020. 

Sponsors