WOENSDAG 4 MAART, HANS THUIS 'DE NESTORKRONIEK'

De Nestorkroniek, de oudste geschiedenis van het Kievse Rijk. Door Hans Thuis, schrijver

Het Kievse Rijk, ook Kiev-Roes geheten, is de bakermat van Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland. De oudste bron voor de geschiedenis van dit rijk is de Nestorkroniek. Belangrijke thema's in deze kroniek zijn de stichting van Kiev-Roes door de Vikingvorst Rjoerik en de doop van Vladimir de Heilige in 988. Vladimir Poetin claimt dat Kiev-Roes de directe voorloper is van het Russische Rijk en deel uitmaakt van de Russische geschiedenis. De oprichting in 2016 van een standbeeld van Vladimir de Heilige in de nabijheid van het Moskouse Kremlin kan worden gezien als een uiting van deze claim. Zijn Poetins aanspraken terecht?

Hans Thuis studeerde Slavistiek aan de Universiteit van Leiden en werkt thans aan een proefschrift bij deze universiteit.

18:00 uur: Borrel  
19:00 uur: Lezing/Presentatie inclusief welkomstdrankje € 10,- 
20.15 uur: Diner, 2-gangen menu en lezing/Presentatie ad € 35,00
of diner all-in en lezing plus welkomstdrankje à € 45,50 voor menu incl. 2 glazen wijn en water aan tafel en koffie/thee na. 
 
Opgave en betaling:  
Betaling geschiedt op de gebruikelijke wijze middels overschrijving van het betreffende bedrag per persoon op rekening van de Stichting Oost-Europa & Centraal-Azie Tafel NL35RABO 0304187836, onder vermelding van: ‘’0403’’ en uw persoonlijke e-mailadres voor de bevestiging. In plaats van “@” kunt u schrijven “at”.  

Indien u voor meer dan 1 persoon tegelijk betaalt, graag voor elke deelnemer een individueel e-mailadres opgeven, zo niet dan kan de Koninklijke Industrieele Groote Club uw inschrijving niet bevestigen. 

Leden van de Koninklijke Industrieele Groote Club worden verzocht zich in te schrijven via de website van de club:  www.igc.nl  Alsdan betaalt men geen € 10,00 voor de lezing (en is ook het welkomstdrankje niet inbegrepen).
Uiterste opgavedatum voor het diner, maandag 2 maart te 11.50 uur. uiterste opgavedatum voor uitsluitend lezing: dinsdag 3 maart te 11.50 uur. 
Vragen? Mail: info@oeca.nl
Sponsors